INTERSECTIONS #1

TRIENNALE VOOR MODERNE KUNST 

danino-locus1

Twee hedendaagse Belgische kunstenaars

 

Ontdek het werk van twee hedendaagse Belgische kunstenaars:

Dany Danino (schilderijen, gravures, tekeningen, installaties) en Daniel Locus (fotografie en videokunst).

Allebei laveren zij al bijna drie jaar in de straten van Doornik, om zich te laten inspireren door de bijzondere plaatsen, de geschiedenis, de sfeer en de bewoners van de stad.

De kunstwerken die uiteindelijk ontstonden (of die geselecteerd werden uit hun bestaande oeuvre) treden in gesprek met de locatie waar zij worden tentoongesteld.

Tien bijzondere locaties

 

INTERSECTIONS #1 is een traject door het centrum van Doornik dat je tien symbolische locaties waar de artiesten aan de slag zijn gegaan laat (her)ontdekken.

De Doornikse museumcollecties of historische gebouwen zien er geconfronteerd met moderne kunst opeens heel anders uit. Afgestoft, lijkt het wel!

Het parcours van INTERSECTIONS is tegelijk een uitnodiging om de stad opnieuw te gaan verkennen, te herbeleven, met andere ogen te aanschouwen en details te ontdekken waar je nog nooit op hebt gelet…

De tien geselecteerde locaties zijn: het gebouw van de Toeristische Dienst – het Belfort – het TAMAT, Centrum voor tapijtweefkunst, murale kunst en textielkunst – het Natuurkundig museum met het Vivarium – het Museum voor Schone Kunsten – het Museum voor Militaire Geschiedenis – een stadskunstwerk van Dany Danino – het Museum voor Folklore en het Doornikse leven – de Lakenhalle – de Sint-Jacobskerk.

Ga van de zomer op stap tussen kunst en patrimonium!

tournai map-mask

Een cultureel evenement dat openstaat voor iedereen!

INTERSECTIONS is een gezellig evenement dat openstaat voor iedereen, klein en groot, inwoners van Doornik, Belgen en buitenlandse toeristen. Kom met het hele gezin of met vrienden. Naast de eigenlijke kunstroute zijn er talrijke activiteiten die kleur zullen geven aan je zomer: rondleidingen, concerten, doe-dagen en activiteiten op kindermaat, lezingen, workshops …